Sök

Här kan du söka bland alla våra artiklar

Reportage

”Mitt arbete är en livsstil”

”Mitt arbete är en livsstil”

Redan vid 16 års ålder började Camilla Hassberg i hotell- och restaurangbranschen. I dag har hon över 20 års erfarenhet och är hotellchef på Gamla Teatern i Östersund. Nu vill hon att fler ska få göra den resan hon gjort.

Med en lång karriär bakom sig har Camilla hunnit med det mesta. Efter att ha drivit eget företag i Grekland, arbetat på Stureplan i Stockholm och genomfört ett antal säsonger har hon minst sagt en gedigen erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen. Trots det fortsätter hon ständigt att utvecklas och lära sig mer.

– Det är så fascinerande att fortfarande bli imponerad av sina kollegor, och aldrig sluta lära sig, berättar Camilla när Viktiga jobb besöker henne på Gamla Teatern i Östersund.

Till Östersund kom hon för 14 år sedan och har blivit kvar. Sedan ett år tillbaka är hon dessutom Hotellchef på Hotell Gamla Teatern.

– Det är en fantastiskt härlig plats att få arbeta och utvecklas på. Hotell- och restaurangbranschen är inte ett monotont jobb direkt. Ingen dag är den andra lik, och det är därför jag har blivit så fascinerad av att arbeta i just den här branschen. Jag brukar säga att mitt arbete är en livsstil, säger Camilla. 

Hon ser det som sitt ansvar att hjälpa till att sprida bilden av hotell- och restaurangbranschen som en bransch där det finns en uppsjö av olika områden att arbeta med.

– Det finns så mycket man kan göra. Förutom det självklara som att arbeta i köket eller i receptionen finns det massa att göra med exempelvis marknadsföring och PR. Vi som är i branschen har ett ansvar att se till att det kommer nya tillskott, där måste alla dra sitt strå till stacken.

Samtidigt är det svårt att rekrytera nya till branschen och för många yrken råder en stor kompetensbrist. Men Camilla ångrar inte sitt yrkesval och hon svarar snabbt på vad som är det bästa med att jobba inom besöksnäringen.

– Det är att man får träffa så mycket olika människor, och jobba med ungdomar.

Reportage

Svåra regler som gör det svårt att få jobb

Nadine arbetar på Gamla Teatern i Östersund. Men byråkratin höll på att ...

Reportage

”Min största mardröm var att ligga hemma arbetslös”

Amanda, receptionist på Gamla Teatern i Östersund, om hur viktigt det va...

Reportage

”Det tar extremt mycket tid”

Camilla är hotellchef på Hotell Gamla Teatern i Östersund. Hon vittnar o...

Reportage

“En momshöjning kan innebära att vi inte kan investera 60 miljoner”

Daftö Resorts vd Lena Kempe berättar för Viktiga jobb om vilka problem e...